RO » Acasa » Solutii RFID » Elemente RFID

Sau de ce ar putea fi RFID soluția corectă pentru dvs.

  • Ce este RFID? - RFID este prescurtarea de la identificarea în radiofrecvență.
  • Orice sistem RFID are câteva elemente simple:

                1.) Un tag RFID

                2.) Un Cititor si Antena RFID

                3.) O conexiune fie la un computer fie la o rețea.

  • Sistemele RFID au mai multe variante de frecvențe diferite: Frecvență Joasă (LF), Frecvență Înaltă (HF) și Frecvență Ultra Înaltă (UHF)

RFID excelează în aplicațiile în circuit închis unde un tag poate fi folosit de mai multe mii de ori, prin citirea și apoi scrierea unei informații actualizate.
RFID se comportă mai bine în medii ostile (temperaturi înalte, umezeală și murdărie).

Tag RFIDelemente-rfid

Tag-urile pot fi de orice formă, dimensiune și funcționalitate. Unele sunt dor în citire (read only), multe altele având posibilitatea de a fi citite dar și de a se scrie în ele informație. Acesta este unul dintre avantajele principale al RFID față de sistemele Cod Bare.

Controlere/Antene RFID

elemente-rfid

Ca și tag-urile, controlerele sunt oferite în multe variante diferite, în funcție de aplicațiile la care trebuie să raspundă. Fiecare are domenii ale distanței de citire și câmpuri diferite. Controlerele pot fi integrate cu antene, sau să aibă o antenă atașată pentru a extinde domeniul de citire. Controlerul stabilește frecvența la care va opera sistemul RFID. Regula spune că, în general, controlerele LF au un domeniu redus de distanțe de citire (60 cm), HF un domeniu mediu (120 cm) și UHF unul mai mare. (De notat că un controler nu poate citi orice tip de tag)

Cititoare Wireless RFID si computere mobile elemente-rfid

Echipamentele mobile de citire RFID ofera companiilor acces la datele lor oricand... oriunde.

Datalogic Element este cea mai mica si versatila unealta pentru citirea rapida si update-ul datelor tagurilor RFID HF. Cu ajutorul conexiunii wireless Bluetooth, acest cititor/inscriptor compact si usor poate fi conectat la orice fel de gazda (PC, PDA, Laptop) situata pana la 100m departare.

Computerele Mobile Motorola au cititor RFID UHF integrat si un design avansat al antenei.

Rețele de controlere RFID

elemente-rfid elemente-rfid

 

Toate drepturile rezervate Scancode.ro Webdesign - ISEOM

Termeni si Conditii